Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

StokaNenormalna

Nikad nisam razmisljao o Grizzly ili Superlithium. Skroz razliciti... Dvoumio sam se izmedju Rebela i Grizzlya, ali sad kad gos'n vradojicic pomenu promene cena....ako i Grizzly ide na +30.000...bolje da uzmem Superlithium 375... (valjda?)

pex

Ako imas imalo grublju ruku sa Superlithiumom je verovatno razocarenje, jer je jako lagan i osetljiv. Ako vec uzimas nesto da vezbas bolje Grizzly a mozda najbolje neka srednja klasa za vezbanje
poz
Čuvajmo prirodu pa ćemo sačuvati sebe

neske

Citat: StokaNenormalna poslato 26 Maj 2016, 16:49:51
Nikad nisam razmisljao o Grizzly ili Superlithium. Skroz razliciti... Dvoumio sam se izmedju Rebela i Grizzlya, ali sad kad gos'n vradojicic pomenu promene cena....ako i Grizzly ide na +30.000...bolje da uzmem Superlithium 375... (valjda?)

Ne nije bolje. Pex je potpuno u pravu, Superlithium nije štap za tebe. Sačekaj neku godinu pa tek onda razmisli o kupovini ovakvog štapa.

StokaNenormalna

Ok. Savet prihvacen!
Hvala :)

vradojicic

Ja bih dobrano sacekao da sam na tvom mestu dok ne pljunem tri glave za stap, sto Santjago kaze...
Godinama poecam na bolonjeze ali tri glave su za mene misaona imenica, ne zato sto necu, nego nemam sada, nazalost.
Prica da sve moze jedan bolonjez je suplja, ovo sto ja pecam i mesta na kojima pecam, mora covek bar da ima 2 razlicite petice, mec za mrenu i sesticu.
Svojim peticama sam zaista zadovoljan, ali fali sestica sa dusom, ova moja nema dusu, tek se malo nakaslje na ribi oko kilograma.:)

Vazi Pex, kad isprobas prenesi utiske, ja necu do tada skupiti kintu a 99% da necu ni kuiti nista drugo.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

StokaNenormalna

Pa Grizzly je vec porucen, pare spremljene, o njemu ne razmisljam vise, samo cekam da stigne, razmisljam o septembru i sledecem (tek tad cu imati lufta za jos oko 250-300e), Rebel ili Superlithium.  Bice 6m sigurno, ali koji...videcu.  Sad sam mislio samo da napravim malecnu zamenu, da uzmem mozda Superlithium sad, ako cena bude priblizna, a Grizzly da rezervisem za sledeci put, mada mi glupo malo, ispada da cu da ispalim coveka, a nemam sad para za sve  :no: :no: :no: uzeo Zaubera, kupio neke gluposti tipa ranac, prsluk, sitan pribor...ostavio za jos 1 stap 250 evradi i nema dalje. A trebace mi verujem bar 50-60e za plovkasti kup...'bem li ga. Naumio sam da imam sva 3, ali masinice mi nisu bile u planu i jbg...moram sacekam septembar za sledeci.

Ad fines

I ja sam tako pre par godina gledao da kupim bolonjez. Pecao sam nekim telemecom od 4.2m i to mi bilo prekratko i mislio sam da ce 5ica ili 6ica da mi omoguce vise riba, bolje pozicije, vece uzivanje. Kupim na kraju Tubertini 6m 7506 il ili tako nesto (vec sam i zaboravio), masinica Shimano GTX 2500, komplet placen 35000 dinara tada.  Ali....  ubrzo sam shvatio da je riba uvek dalje, tj dublje i na kraju sam presao na feeder sto se ispostavilo za Savu mnogo efikasnije. Volim ja da pecam na bolonjez, to je posle pecanja na takmicarac, najlepse pecanje. Ali prava riba obicno nije dostupna na tih 5.5 metra dubine. Peca se lepo jedino kada je veca voda (kao sada). Zadnjih par godina prosetam plovak samo kada je visoka voda u junu i par puta i novembru. Po niskoj vodi je mrka kapa, jedino ako hoces da se bakces sa klizecim.

Moj savet, ako ne nameravas (ili iz nekog razloga ne budes mogao) da ides na destinacije Drine Morave Ibra i sl, ne zaleci se za skupi bolonjez kojim ces pecati iskljucivo na Savi, sem naravno ako imas para viska i imas zelju da imas lep i skup stap.

Otpecaj godinu-dve na Savi pa ces imati jasniju sliku sta i kako kasnije

sreckob

drage kolege plovkarosi vredi li cemu colmic blizard u duzini 6m i koliko realno vredi kao polovan u odlicnom stanju?

vradojicic

Jedan od najboljih Colmica. Najbolji po meni je Colmic Corvette a Blizzard je blizu njega.
Za polovan u dobrom stanju mislim da moze da se uzme oko 150-170 evra ako ga nadjes, retko ko to prodaje.
Ima onaj Bojan na KP i ceni 200 evra, kao nov ali on decko odvaljuje sa cenama. 200 evra ne bih dao, 150 moze.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

VooDoo_Chile

Zavisi šta očekuješ od štapa i za šta ti konkretno treba. Kako odavno pecam uglavnom sa Colmic bolonjezima, imam šta da kažem na tu temu.
Corvette po mom mišljenju jeste najuniverzalniji Colmic-ov štap, tankog blanka, brzo se umiruje, odlično izbalansiran, savršeno radi na ribi, itd. Ali ako ćeš da mu meriš svaki gram (kao što imaš običaj, Vlado) imaj na umu da je 220-230g teška šestica (da ga ne merim baš). Štap dobro "oprašta" nežnoj i sitnijoj ribi (deverika, npr.), ali je, s druge strane, nedovoljno jak za tipično Drinsko pecanje. Ako ćemo uporedo sa konkretnim modelima, (stari) Fireblade i Ipanema su mi i lakši i mekši za fino pecanje ali ribu od 300g ne možeš da izvadiš bez meredova. S druge strane, Karbon65 (koji najčešće i koristim) je pouzdaniji i jači za teže izazove (veće plovke i ribe) a težina mu nije primetno veća od Corvette.
Ove sve štapove imam ili sam imao, ali na žalost, sa Blizzard-om nisam ni pecao pa za njega ne mogu ništa da kažem.

bulmil

Vlajko,taj od 200e je sa fujiem druze

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Džamajka

sreckob

da li je neko imao prilike da drzi u ruci shimano super ultegra te 6-600 gt bolonjez i utisci o njemu?

bulmil

Ja se zanosio da uzmem ultegru po svaku cenu al sam ipak odustao.kazu mnogi kvalitet slab,krti stapovi

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Džamajka

sreckob

citam u zadnjem broju ribolova o bolonjezu lineaefe carboking u duzini 6m,tezine bacanja do 25 grama,prilicno ga je autor teksta nahvalio inace je isti napisao kjigu o bolonjez pecanju,da li je neko od kolega imao priliku da se sretne sa tim stapom?

tanasko

Citat: bulmil poslato 27 Maj 2016, 22:05:44
Ja se zanosio da uzmem ultegru po svaku cenu al sam ipak odustao.kazu mnogi kvalitet slab,krti stapovi

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
Po meni su  te price totalna glupost, da li je nekom konkretno pukao pa to tvrdi ? Da se razumemo, svako moze da polomi svaki stap a ja imam ultegru te4 od 5metara od zimus i stap je odlican, tanak u rukohvatu i malo meksi obzirom da je te4 ali odlican bolonjez. Mnogi su poceli da ispredaju price jer nisu uspeli da ih kupe po povoljnim cenama posle ciscenja magacina u madjarskoj. Pogledajte cene za ultegru u italiji ili nemackoj i njihova iskustva sa ultegrom

Teme sličnog naslova (10)

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 272819

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 47124

5817

Odgovora: 804
Pregleda: 214729

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 199770

1226

Odgovora: 6960
Pregleda: 2334883

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 63464

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 131291

3236

Odgovora: 269
Pregleda: 146226