Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

miodrag

meni se desilo da kupim nov stap petljas od8 m tubetini bila neka dobra cena na akciji. ja kupio zaleteo se dobra cena, na prvo zabacivanje na vodi  prvi deo najci gde je ruhvat skroz gore gde izlazi drugi deo iz njega kvrc i ode mi stap u vodu samo mi u ruci ostao prvi deo, ja gledamu neverici sta se desilo. vratim prodavcu on mi bez ijedne reci zamenio samo sto nije imao vise osmice pa sam uzeo neki drugi stap i doplatio, pretpostavljam da je znao da je stap falican zato ga je bez primedbeijedne zamenio

koleq3

Da se pohvalim danas uzeo jedan jako lep stapic
Shimano speedarojka 3-500gt
Ax serija, pecao sam sa njim par puta tako da znam sta sam pazario, lezi mi boli glava, kome ne bi :)  svaka preporuka!!!
neke karakteristike...
Duzina 4.9m
8 sprovodnika
f blanka mislim 20 nemam cime da izmerim, al verovatno ima negde na netu
Tezina 165gr




Sent from my iPhone using Tapatalk

miodrag

Odlican stap ja imam te 7 , koliko si ga platio

koleq3

Ovako sad to izgleda u kolekciji svi od 5m :)



Sent from my iPhone using Tapatalk

orka

Cestitam na kupovini..Svi Speedmasteri su odlicni u duzini od 5m.. :ok:
Za gde i za sta si ga namenio?

koleq3

Najvise za dunav gde i pecam preko leta plovak najvise 7gr to sa pocetka sezone dok voda jos divlja, posle uglavnom na 5gr
Peca se protfish tu do 1.5kg i bela do 800gr


Sent from my iPhone using Tapatalk

milan67

 :bye:
bolo 5m po vasim komenterima meni bi najvise odgovaro Tubertini  Level Team 4305 PR  ali ga je teze naci ima ga u nisu u fishing-floats  6800 din
vidim da ima interesatni stapova u enter fishu Trabucco Activa Bolo 5005.. takodje i u freetime u Uzicu  Oscar bolo 5mt ..  meni treba za Drinu donji tok  Zvornik! vas savet nesto do 8000 din!

miodrag

Pa bolje dodaj jos koji dinar i uzmi ticu standard ili falcon cosmos. Tu nema greske ni kod jednog ni kod drugog. Ostri i lagani.

vradojicic

Drina donji tok! To su plovci 5, 6gr...
Uzmi Tubertini Level Team 5305 Ex ili 5405 EX... On je 0-15gr, 215grm u dobrom balansu, tanak blank, lagan, zilav, prilicno brz...
Odlican stapic...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pocetnik11

Pozdrav svima  smiley033

Imam par pocetnickih pitanja a ne vidim dugme za novu temu pa moram da priupitam ovde.   Ja sam totalni pocetnik, kupio sam bolonjez, sve moguce sto ima na netu procitao, da kucnem u drvo savladao sam vezivanje sistema i ostale tehnikalije, ali ribe ni na vidiku  :no:   Zabacujem vec 2 meseca, i za svo to vreme riba je samo jednom prisla mamcu... i spala s udice  :sad:   Kontra nije problem, jednostavno, nista se ne desava...

Stap bolonjez, plovak 2 grama, olovo suza 2 grama, glavni najlon 0.16, predvez 0.12, udica 14 i par malih olova dramlija, predvez nekad duzi, nekad kraci, od mamaca probah sve zivo.... crvici, hleb, trava, pecah na raznim mestima a i pored mostova gde ima ribolovaca a i ribe koja iskace na povrsinu (skobalj), menjao dubine i opet nista...  Da u ovo zimsko vreme riba slabo radi il ja negde opasno gresim?    Moram da napomenem, da je sistem ok montiran. 

Drugo pitanje je, sta podrazumevate pod voznjom plovka?  Vidim mnogi pisu o tehnici voznje plovka ali nigde nista konkretno o tehnici?


Hvala unapred   :tongue:

orka

Imas dosta toga vec napisano na forumu u za to predvidjenim temama..,samo treba da se malo potrudis da procitas..
Ovde..http://vukovisadunava.com/plovkarenje/
A konkretno za kocenje i voznju plovka ovde..http://vukovisadunava.com/plovkarenje/kocenje-plovka/

vradojicic

Pa hvataju li ljudi koji su pored tebe? Ako hvataju onda negde gresis. najcesce greska je u omasenom plovku tj. tezini plovka i u masenju dubine.
Ako je na tom mestu skobalj a dubinu omasis za 10-15cm neces dobiti nijednog dok drugi mogu hvatati. Ako tu vec ima ribolovaca zamoli ih da ti objasne neke stvari, reci da si pocetnik, pitaj kako da odredis dubinu, kako da nahranis... Mozes masiti i u stavljanu hleba ako pecas na obicnu ruzu mada ti kao pocetniku preporucujem pen saju...
Voznja plovka je vodjenje plocka. Zabacis na zeljeno mesto, nda vodis plovak. Povremeno ga stopas tj. zaustavljas ako ima potrebe za tim a sve vreme ne smes imati stomak izmedju najlona i plovka vec moras biti sto se kaze na direktnoj liniji, to se postize kupljenjem viska najlona ali to je vec iskustvo, naucises sam.

Uzgred, zanima me ima li neko iskustva sa Colmic Symeon bolo 6m?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

miodrag

Za velju kg. Koliko si platio novu ticu standard od 5m. Ja imam isto ticu standard. Da li si mozda gledao sesticu ticu standard?

vradojicic

9999 dinara je nov Standard. Ja sam gledao sesticu, dobra je, oko 250gr, ostra...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

koleq3

jedno pitanje...
hteo bih da razmotiram bolonjez jel bih to mogao sam ili da odnesem u mg servis?
naravno da ga razmotiram kao da nikad na njemu nisu bile alkice i nosac,da ne ostane nista...
jel radio to neko pa moze neke smernice kako sta cime..

Teme sličnog naslova (10)

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 48677

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217238

1226

Odgovora: 6972
Pregleda: 2343819

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 274558

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 200934

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64329

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148290

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 132636

34412

Odgovora: 10
Pregleda: 2049