Tisa

Započeo Košava, 03 Novembar 2009, 11:40:11

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Trigga

A i ljudi(krivolovci) sve gori i gori,prosto mi se gade...

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

obradmiki

Tacno kolega ,imam utisak da su sve alaviji i alaviji

TopMix

Citat: ravucobir poslato 19 Mart 2017, 20:30:57
smiley033 Ispod BRANE,kod "kanalica" su lopovi i ribari URNISALI smudja!!A ribocuvarska sluzba(ide belim yugom) i nemaju prijava......??????Na "ploci"u brani grabuljasa 10000000,nema prijava,mreze oko stubova...,veliki cerenci....,ma svega kao na vasaru!!HAOS!SVI ribari rade punom parom,a nijedan dozvolu NEMA,pa cak ima i onih koji su se samo "prijavili" da bi da vade dozvolu i rade sve u sesnajst,ko pravi!!!!
Neverovatno kuda sve to ide, u tri lepe... Bukvalno se vracamo u 19.vek!
Sad zrenjaninci pokazuju pravo lice i koje su im namere bile kad su oteli "gazdovanje" Tisom II, ritovi donjeg potisja, zaštita prirode, bla,bla,bla...Neka im bog oprosti - ne znaju šta rade, jajare jedne!

imbica

Da li zna neko desava li se sta kod Knicanina. Konkretno me zanima moze li se pecati? Moze li se prici(voda?rampa?) Hvala na svakoj informaciji.

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока


obradmiki

Ja sam danas bio do Zr poslom pa prosao kroz Titel,voda velika a sto se tice Knicanina ja tamo ne idem dok vodostaj nebude 250 kod Titela i ispod toga . Tisu posecujem tek kada prodje mrest bele ribe i sarana,tada otprilike i krene nesto ozbiljno da se desava  mada nekad pocne da zeza vodostaj i socivica pa bas bude zeznuto

Majdan

Upravo se vratih sa vode sto se tice aktivnosti ribe, som je poceo da se javlja na dubinke, zelene i crvene gliste burazer je imao 2 komada oko 1.5 kg.

Ljudi zabranili su privredni ribolov dok ne prodje mrest. Nisam mogao da verujem, sve alate moraju da povade i do 15.06.2017 ne smeju da ih vrate, smeju samo plivalicom da love po povrsini. Ova odluka vazi od juce , ne znam sta se desilo i ko je prelomio ali ovo je jako pohvalna odluka bar sto se nas ribolovaca tice.

Trigga

Samobda se ovo ispostuje

Послато са SM-G901F уз помоћ Тапатока

Saran=Mama

ravucobir

 smiley033 Majdan-da,zabranjeno je koriscenje:stajacih mreza,vrsaka i senkera na Tisa-1 kod RSV-a,ali na Tisi 2,tacnije od 0km-do 60km kod R P Zrenjanin (ili sta su vec?) MOGU  da se koriste senkeri ! Ali ne znam KOME su zabranili i ovo na Tisi 2,Kada NEMA ni jednog legalog ribara sa dozvolom i ugovorom!!???Radili "ONI"do sada,a izgleda i od sada bez toga (dozvola)!!??  :wink:  smiley033

niki64

Citam vas koji put ovakav tekst o ribarima na Tisi II i neverujem. Odem danas do Tise i pitam momke u marini kod Zabaljskog mosta za ugovore  i potvrde mi da privredni ribari na Tisi II stvarno love ribu bez dozvola. Jos uvek u soku i neverici.

TopMix

Senker spada u samolovni alat i on se, na Tisi II, po članu 6. stav 1 famoznog Pravilnika, može koristiti i u vreme mresta!
Tako nešto mogao je da smisli samo neko ko nema pojma o stanju stvari na rekama i neko ko je popio dve gratis riblje čorbe od zamuljenog ribnjačkog sarana i pojeo porciju tolstolobika, misleći da je smudj, tamo negde, kod nekog tzv.privrednog ribara il nekoj čardi koja se snabdeva od dotičnog! Toliko o stručnosti "nadležnih".
E sad, neka neko pročita član 5.stav 1.Pravilnika, pa neka mi protumači šta je pisac hteo da kaže sa stavom 3. člana 6. pravilnika (na strani 156 u ovoj temi!) Da li to znači da senker ne može da se stavi na manje od 30m od obale?Da li ja kao sportsko-rekreativni ribolovac imam mogućnosti da iskontrolišem sve terene na Tisi II, koji su "dodeljeni" ribarima, pa da znam ko je gde postavio senker, u mrestu i van mresta...Šta da radim ako je senker bliže obali od 30m? Šta će jadan ribar da uradi kad mu u aprilu udje saranska il smudjevska matica u senker? Ko će to da iskontroliše? Ko će da mu oprosti taj greh, jer on živi od toga...?
U jednom nezvaničnom razgovoru, sa jednim novopečenim "ribarom" na Tisi II, obavešten sam da se radi na tome da se i sportsko-rekreativnim ribolovcima totalno zabrani pecanje u vreme mresta, jer, bože moj, ribolovci su još gori od ribara... ne poštuju mrest, vataju ribu ispod mere...Lud .ebe zbunjenog!!!

Majdan

Ovi kod mene na 58-om su povadili i senkere,smeju da postavljaju senkere 30 metara od obale koji im ne vredi nista tamo, jedan ribar je cak sve svoje senkere prodao, nemaju dozvole jos uvek ali svako je dobio svoj reon, i koliko vidim ne ulaze jedan drugom u teritoriju. Ovo je prvi put da vidim ovako nesto za 6 godina koliko imam vikendicu tamo.

TopMix

Da, i ja sam čuo takvo obrazloženje, da senker na 30m od obale, u prolećnim uslovima praktično ne daje ribu i ne vredi ništa... Pa ako je tako, zašto su ga ostavili u pravilniku i u vreme mresta?

ravucobir

 smiley033  Ma nije alat problem (najveci),vec su ribari i ONI koji im dozvoljvaju da RADE bez DOZVOLA!!! GDE je SADA inspekcija,GDE su SADA udruzenja,GDE su SADA PETICIJE, GDE su SADA veliki i poznati ribolovci (pred tv kamerama)..............?????NEMA ih,jer SADA im je politika,jezik pojela !!Izgleda da i ribolovcima sa Tise 2 to nista ne smeta,jer CUTE ,ili su svesni ili  tek sada shvatili da su izigrani i zloupotrebljeni , u "NECIJOJ" borbi (ali ne u korist ribolovaca )!!?? Gde su sada novinari da se negde JAVNO napise: Na TISI od 65 km.-0km NEMA NIKO DOZVOLU-a SVI ribare,a korisnik (????),inspekcija,policija,ribolovci to ZNAJU i TOLERISU !!!! Tako to bude,kada NEKO hoce,preko hleba, pogace!! Ali na zalost,to smo MI !! Cak i "onaj" strujaros (koga je spominjao, clan -morski plodovi) radi kao pomocik B.....u (koji je kod RSV-a hvatan,i nije mogao dozvolu dobiti) !! Njihove firme mozda "miruju",pa samim tim ni POREZ drzavi NE PLACAJU.....,ali izgleda da je TO SVE za "neke" NORMALNO !!  smiley033

TopMix

Juče sam telefonom razgovarao sa šefom ribočuvarske službe iz zrenjanina g.S.Č. i postavio pitanje da li ribari sa Tise II imaju dozvole za 2017. godinu. On tvrdi da imaju, a šta je istina ... je.em li ga... Ako nemaju, pa to je već skandalozno, šta drugo reći. U stvari, bolje da ni nemaju, jer se onda može pokrenuti pitanje šta onda ribari rade na tisi II

ravucobir

 smiley033 Da,mozda "imaju" dozvolu,ali samo "neciju usmenu" !!?? :wink:

Teme sličnog naslova (8)