Vodostaj Dunava

Započeo pikeman, 02 Avgust 2008, 00:18:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

twister011

Sto gotova, pa tek je poceo udarni period :takoje:

pikeman



Zmaj Strasni

Bome samo par santimetara porast i opet ide dole.

pikeman

Nizak vodostaj Dunava zaustavio brodove

22. novembar 2011. | 17:56 | Izvor: RTV

APATIN - Velikih problema ima u saobraćaju na Dunavu. Zbog niskog vodostaja kod Bezdana je usidreno 30 brodova, a na hiljadu četiristotom kilometru kod Apatina 50 plovila. Neke barže su pretovarene, dok većina čeka porast vodostaja. Prognoze nisu optimističke.



Zmaj Strasni

Olala! Eto pustinje na reci. Jos samo fale kamile da upotpune ambijent.

maverick

oko 1400 km gdje su usidreni brodovi na hr ili srb strani  :question:

rj

ma 5 brodova je usidreno

pikeman

Danas je 12cm u plusu kod Apatina...











Sax

Ovde na forumu je negde pisano kako su kopani kanali u Nemackoj i da je zato Dunav nizak.To je pisano jos na pocetku ove godine.Sta mislite ,jel to doprinelo ovakvom vodostaju ili nesto drugo?

twister011

Osim sto kod je kod nas susa od jula meseca, a po EU nije palo nista jos od zime, mozda je to glavni razlog :rolleyes: :lol: :lol:

Zmaj Strasni

Morali bi nebo da se otvori ove zime pa da napada kise i snega da bi vodostaj digao na 500-600.

twister011

Samo kada se setim onih silnih kukanja zbog visokog vodostaja :sad:  Bio sam jedini koji sam navijao za iste (ne mislim na poplave), jer osim kratkotrajnih smetnji za ribolov, visok vodostaj donosi daleko vise koristi nego stete.
Npr, samo pogledajte sta se desavalo sa Tamisem ove godine. Par ovakvih godina i pozdravili bi se sa tom rekom :no:

GAMBUZIJA

bez velike vode nema ni ribe-nema mrijesta(Šaran ove godine)

maverick

gambuzija po tvojim postovima vidim da si jako razocaran na ovaj vodostaj...bilo je i gorih godina sto se tice vode od ove..riba se uvijek izmrjesti bez obzira na vodostaj....nesto u manjem postotku na nizem nego na visem...ali ako uzmes u obzir koliko se matica izkrivolovi kad riba udje u kanale dodje ti na isto....a sto jucer kum rece..pa jeli ti lakse uhvatiti kedera u litri vode rukom ili u kanti od 25 litara....znaci manje vode veca gustina ribe...idi i istrazuj malo....obala je duga...pijesak...trebao bi sad i biti bolji od obale di lovis...pa plitak..neka je sad i treba biti ali moras uloviti doba dana....a iskreno kad bi se riba tako lako lovila...povadili bi je ubrzo...zato sjeti se onih dana kad je dunav bio visok pa su svi kukali kad ce normalan...ovo sad je odlican..samo trazi mjesto

GAMBUZIJA

Možda bih drugačije razmišljao da lovim iz čamca,ali ovako sa obale gledam a sve mrtvo,ništa da se pokaže-i bijela je nestala.

Teme sličnog naslova (10)