Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

vradojicic

Naravno da moze, stavi je u frizider ili ostavi na nekom hladnom mestu. Sutra po potrebi dovlazi fajtalicom, prosej nanovo ako prosejavas i nemas problema...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pkv-pecaroš


vradojicic

Inace, kada mi ostane hrane, crva, bilo cega, i pre dok sam pecao na feeder i sada kad iskljucivo plovkarim, sve to zbrkam u jednu kesu, npr. ostane kilogram hrane i pola litra crva, i stavim u zamrzivac. Vece pre novog odlaska na vodu, izvadim da se odledi i odledjeno zamesim sa novom kolicinom. Nema svrhe bacati bezveze u vodu, pod parolom da se ne nosi dalje, ipak je to vecinom placeno dobro...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pkv-pecaroš

 Upravo tako,hrana je dosta skupa i šteta ju je ako ostane pobacati u vodu nakon pecanja,naročito što mi planiramo i sutra na vodu. Pošto ni vani nije visoka temperatura spremit ću je na hladno i suho mjesto i koristiti za sutrašnje pecanje već kad je zamješao cijelu količinu.

laki22

ja sam u ponedeljak i danas pecao na hranu koja je bila upotrebljena na takmicenju 23.-eg oktobra... stojala na ovoj "hladnoci"

limovac74

Za čuvanje zamešane hrane u zamrzivaču sam koristio freezer ziplock ili u prevodu zip kese za zamrzivač .One imaju debele zidove (preko 80 mikrona),odlično štite od mirisa freona i mogu se koristiti više puta ,odlična stvar  :ok:
Kad Sveti Ilija nebom sine grom na dnu reke Dunava probudi se som.
Na dnu reke Dunava kiseli se rovac a na obali stoji mokri ribolovac.
Som je snažno povukao ko kamion FAP i odneo ribolovcu i udicu i štap...

NikolaNS

Ako neko planira ici na Kanal DTD kod Rumenke, preporucujem mu 100% catch mesni mix, predvez 40 cm, udica 18 i udri!  :bye:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

DUCA COBAN

Planirao sam da za sledecu sezonu pecanja na Savi pravim kombinaciju hrane tako da mi 100% Catch ili Gica (neke od varijanti za feeder) budu nosilac(naravno uz dodatke ttx, keksa, konoplje, peleta..) a da to sve pojacam dodavanjem neke skuplje hrane kao npr. VDE Gold Pro, Milo Special ili nesto slicno..Ee sad zanima me da li bi npr. 1/2kg kvalitetnije hrane na 1kg catcha ili gice imalo nekog efekta posto bi mi to finansijski bilo moguce..Ili sta vi sami radili neku slicnu kombinaciju hrana da mi preporucite..Hvala unapred
Saran,stuka,vinjak,som... bice corba kao grom... :)

lineker

Ako je mesto gde mislis da hranis valjano, dovoljna je i samo jeftinija hrana uz ostalo, posebno usred sezone kad se dobro posoli. A ako nije, dzaba sve. Ta skuplja je nekih sto i nesto dinara vise, sto i nije previse, ne znam koliko cesto planiras da izlazis. Ja ne mesam previse, jer ne poznajem dovoljno hrane, pa se plasim da se desi da se ne slazu, mislim da ces razumeti. Trudim se da uzmem neko oko trista dindzi, kao skuplju koja mi se dobro pokazala i povecam kolicinu keksom, zemljom, prezlama, prekrupom, crvicima...i naravno nesto od krupnijih frakcija.

NikolaNS

Gica Winter Bream 1kg, mesao sam sa oko 300 gr VDE Gold pro + Formaxovu onu hranu bez mirisa a nju mozes zameniti sa Garant XXL jer te hrane po meni nemaju mirise jake i jos na sve to kila zemlje. Znaci

Gica Winter Bream 1kg
VDE Gold pro 300 gr
Formax 1kg ili Garant XXL 500 gr
1 kg zemlje iz krticnjaka (prosejane)

Bez keksa, prezli, crva i ostalog mi je davalo odlicne rezultate.  :smiley: Ali u poslednje vreme kupim samo 100% catch deverika xxl jer ne vidim zasto bih davao jos novaca za VDE kada je i ova hrana odlicna!  :thumbup:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

marina1983

Gica, ni blizu koliko se publikuje ,  :grin:
Catch ,  u odnosu na Gicu nebo i zemlja :thumbup:. Barem meni .

DUCA COBAN

Bas iz tog razloga sam pitao sta mesate da ne bih napravio kontra efekat ako se hrane ne slazu..
I ja najvise pecam na 100% catch xxl deveriku ili ovu novu feeder deveriku i davalo mi je ribu  :ok: Ali sam mislio malo da poboljsam smesu sa nekom malo boljom hranom, gicu sam stavio cisto kao opciju iako je nisam do sada koristio a dostupna mi je..
Kakva su vam iskustva sa MILO hranama za recno fiderisanje?
Saran,stuka,vinjak,som... bice corba kao grom... :)

marina1983

Forsiram uglavnom catchovu karamelu najbolje mi se pokazala .
Polu suvi hleb iskidam u sitne froncle komadiđe , ono presušeno izmrvim rukom i mešam sa karamelom u zatvorenoj posudi ostavim da prenoći . Na Dunavu nema greške , retko kada izneveri . Može tu i malo mleka u prahu u sezoni i konzerva šećerca ...

obradmiki


Milan berkut

Momci moji dobri, šta podrazumevate pod pojmom ''hrane se slažu'' ili ''hrane se ne slažu''?
Proizvodjači su nazvali svoje prihrane po ribama (šaran, bodorka, deverika, karaš, skobalj/mrena) . . . i prema vodama (reka i jezero). Pa još dodali usmerenja u vidu onog dodatog na pakovanju ''feeder'' ili ''method'' ili ''universal''. . .
A u stvari, iza svih tih naziva se krije jedna jedinstvena stvarčica - mehanika prihrane, tj kako se ta prihrana ponaša kad je pravilno uvlažnjena prema svojoj nameni već.
Pa se takve prihrane koriste odvjeno ili mešaju u nekim proporcijama zavisno od toga šta želimo da postignemo dole na dnu, tj kakvim načinom da privlačimo i držimo ribu na našoj tačci. Vrlo je važno umeti i želeti pravilno navlažiti prihranu dabi njena mehanička svojstva odradila pravilno.

Teme sličnog naslova (10)