Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Milan berkut

He he he . . . da nije pekmeza, ko zna kad bi ja to . . . a ovako mi bilo ''usput'' . . . sad mi nešto ''slatko'' da pecam te naše lepe ribice lajt metodom ''na dlaku'' pa katiše nisam vezivao koncem već samo nizao na žicu da ostanu probušeni . . . i tonući su ovaj put.  :smiley:

P.S. mogao bi neku fotkicu samo za moje oči . . .  :wink:

Spojene poruke: 31 Avgust 2016, 23:08:00

Citat: lineker poslato 31 Avgust 2016, 21:45:12
Milane kuvao sam i bojio taranu. Crvena je opasno izgledala, dodao sam i malo jestivog ulja, lepo se isticala u hrani, dok je bela primila boju osnovne hrane, čini mi se da se nije spirala ta boja u vodi, makar ono što sam u kantici probao. Još nešto, negde sam pokupio da braća Rusi prže pesak pomešan sa nekim uljem i aromama i to koriste kao primamu. Da li je neko nešto slično koristio? Kažu da taj pesak frknu onda gde kuva voda ili u hranilicu, nemam pojma.

Dobri moj Lineker, ja to sve držim odvojeno u posebnim posudicama nekim, ne zamešam sve odmah u prihranu. Pa uzimam iz svake po potrebi direkt u hranilicu. Jer, šta ako posle startnog hranjenja u prvih pola sata nema trzaja? Ili trzne svaki treći zabačaj? Onda nema smisla puniti hranilicu krupnim dodatcima, riba je ili neaktivna ili je nema tu, čemu? Preteranim doziranjem samo smanjujem šansu da ona ribica koja bi i pojela nešto, pronadje moj mamac s udicom . . .
O prženom pesku ne mogu da kažem ništa ali mi to jako mnogo liči na pohovani šljunak u Mihinoj izvedbi, samo u mikrofrakciji . . .

vvuukk

e ovako gospodo...40 godina sam ribolovac,poceo sa letvicom kao pecaljkom i iglicom od kosulje kao udicom...sve nakon toga je istorija...prva germina,pa prvi zuti sekspir od tri metra...cijeli zivot pecam na plovak pustanjem niz tok rijeke...bolonjez varijante...od ove godine otkrivam tajne feeder tehnike,najvise iz razloga sto me stizu godine i postalo mi je i suvise naporno stajanje u vodi ili na obali cijeli dan...kicma trpi li trpi...a bez rijeke,ne mogu i necu,do zadnjeg atoma svoje zivotne izdrzljivosti...medjutim zasto vam se obracam ???inspiracija mi je,da sam napravim hranu za hranilicu...hranilice bi bile pravougaone,zicane - mrezaste...iz mog skromnog,ovoljetnog iskustva  dosao sam do zakljucka ,za cijelodnevno pecanje mi ne treba vise od cetvrtine hrane u  jupolki od 25 kg...ja sam to zamisljao ovako...kilogram kupovne hrane (po izboru ), oko 2 kilogram trozita,oko kilogram prezle,sto grama przene,pa mljevene konoplje,ekstrakt za kolace,razblazen vodom (po izboru ),crvi 300-400 grama...sta biste jos dodali ???i da li bi se ovo ovako dalo zamutiti ???zadnja dva mjeseca(vikend ribolovci), dobro prolazimo na feeder,na potezu od Orahove do Orasja (BiH-koga interesuju tereni,nek progugla)...ulovi su do kilograma,deverika,plotica i mrena,ali kolicinski,to je strasno...veliko vecinu te ribe pustimo...od nas trojice,ja proberem 6-7 riba kilasica i to je sve sto se ponese kuci...njih dvojica ribu ne nose...da se vratim na pitanje,znaci nije u pitanju novac,da li ce vise kostati 4-5 kg gotove hrane ili 4-5 kg solo varijante...trazim solo varijantu,oplemenjenu sa oko kg kupovne hrane,jer uvijek mi je u posvjesti,da oni nesto ubacuju,sto meni ne pada na pamet...dajte PREDLOGE...i za kraj da vam ispricam recenicu-anegdotu,koja se cijelo ljeto spominje,medju trojkom bolsenika sa vode...ZAHVALJUJEM se GICI na izvanrednoj hrani...naime,to je bilo TV obracanje jednog pobjednika takmicenja (lokalnog karaktera )...sve je to lijepo,al pobjeda je vagala sa 2.5kg cverglana,a on onako ozbiljan i sluzben... :lol:...ma cijelo ljeto se valjamo od smijeha...pozzzzzzz

mihabg

vvukk: Nista tu nisi lose sastavio da ne dovede ribu !
Pa samo prezla i mlevena przena konoplja vec svasta rade, samo bi ja malo pojacao konoplju na tih   3 -4 kg baze  ...npr 200-250g , a rekao bih da ce ovo vec da lepi dovoljno zbog prezle ...
A o kupovnoj hrani ?
Sta god da ubacis od kupovne, vidi prvo sta ti je ciljna grupa ribe, pa u tom smeru i dodaj.
Na primer : Na bazi sira za mrenu, skobalja pa i sarka cesto, karamela za deveriku  itd. Mada to ne znaci da ako ciljno juris jedno nece i ostalo da ti dovuce , pogotovo ako ima konoplje i crva koji privlace ko magnet 
Posto pecas na Savi, znam sta pisem

Na kraju krajeva, mislim da je  najbolji nacin da umesas na suvo sve zeljene sastojke  pa probaj sa malom kolicinom kako se ponasa u casi  umesana i vlazna smesa,  i kako izgleda rastvaranje.
....
Za svaki slucaj uvek na vodi imaj kod sebe nesto da dodatno ulepis hranu ako ti se smesa cudno ponasa....
Nesto od ovoga to radi :  mleveni keks  , 1-2 kesice puding u prahu , zemlja , onda odredjena brasna lepo to rade , griz psenicni  itd.




Sent from my iPhone using Tapatalk

vvuukk

hvala na odgovoru,posebno je kraj zanimljiv...puding i ostalo...

Troll808

Dva dana za redom testirano na V.Moravi:
Maros mix dever special 1 kg
Maros mix extra jagoda 500 grama
Prekrupa (krupnije mlevena) 200-300 grama
Mleveni keks 200 grama
Naravno od dodataka po zelji a ja sam dodavao kuvanu konoplju,zito i vrlo malo secerca a crvicima sam punio svaku 3-4 hranilicu.Dolazile lepe babaje i krupnija deverika.  :ok:

obradmiki


Troll808

Koju hranu da koristim za babusku?Zadnjih 2-3 pecanja sam forsirao maros mix pellet tuning seriju i nisam imao nekog narocitog uspeha pa bi dobro dosao neki savet oko hrane... :smiley:

djmisha77

Probaj neku najjeftiniju sa aromom jagode. Mozes malo secnuti i sa anisom.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Zmaj Strasni

Ali dzaba sve ako nema babuske ili ako druga bela prevladava na tom terenu. Tu ni primama ne pomaze

warrington

Mvdy catch iz mog iskustva top za babušku, a priđe i šarko i dever

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока


mihabg

Mirodjija sveza iseckana u hranu izdvaja babu ... moze i u do pola skuvan prekrup sa keksom i blendiranim skuvanim zitom iz kucne radinosti , bez puno miomirisa i gluposti.

Troll808

Ima babuske,i to dosta krupne,samo sto ja negde gresim i mislim da je problem u hrani.Oko mene svi relativno cesto pecaju,a ja retko.Ali nikako da skontam sta koriste od hrane.Sistem prost,lubenica hranilica od 40 gr,virbla,udica taman tolika da stane zrno secerca sa 3-4 crvica na predvezu od tankog konca duzine 9-10 cm,mada sam probao sa raznim velicinama udice i od mamaca probao sve i svasta.I svi koriste manje-vise takve sisteme,i pecaju.Samo ja sedim i razmisljam... :lol:
Nisam rekao o kom mestu se radi.Dunav,V.Gradiste,zimovnik.

dragan2006

Druže,navikla je riba na to.Verovatno na klasičnu kulju pecaju...Nemoj biti pametniji od drugih,pridruži im se! :takoje: :takoje: :takoje:

Troll808

Sta znam,barem prekrupe imam koliko hocu.Mada opet,bice mi cudno da vadim punu hranilicu.  :lol:

mihabg

Tamo sem kulje ,celera ili  mirodjije i secera , nista i ne koriste
Tu je i Bambi fabrika bila, pa je hrana od ostataka (keks) mesan u kulju!
Jedino sto pecaju na jeza vecina lokalaca...a oni najstariji na suvu koricu hleba

Teme sličnog naslova (10)