Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Troll808

Hm puding mi zanimljvo zvuci zbog aroma.Ali videcu vec,hvala smiley033

mihabg

puding je mama za reku i tok... to malo arome nije ni bitno, ali se vanila ipak najbolje pokazala ;)



Sent from my iPhone using Tapatalk

Troll808

Koliko stavljas pudinga na 1 kg hrane?Imam kesice od 40gr.
Ja nesto razmisljam za puding od jagode+Maros mix ekstra saran (moja omiljena hrana,koristim je i u kaveznoj i na method) i/ili Maros mix skoljka.Pre 3-4 dana mi se otkacio saran divljak pred meredovom od oko 5-6 kg i dosao je na ekstra saran jagoda,dosta secerca i konoplje u hrani i cukk med.Danas bio u nabavci ali nema vise te hrane u prodavnici pa sad gledam da iskombinujem nesto.Cak sam mislio i neku jagodu da mu ispasiram i serviram u hranu (imam smrznutu)  :rolleyes:

kole

Jel ima neko predlog šta poneti od primame u Grčku? Ne znam da li tamo ima da se kupi ...

Troll808

Za morsko pecanje ili?

Sax

Citat: kole poslato 29 Jul 2016, 21:22:22
Jel ima neko predlog šta poneti od primame u Grčku? Ne znam da li tamo ima da se kupi ...
U sustini neku osnovnu primamu pa damo da dodajes sardine,ulje i ostale morske preradjevine u primamu jer ribu to najvise privlaci a mozes i bez primame.Tamo sam gledao par Grka da pecaju na crvice tj. da ih koriste za primamu i to bas puno crvica pa jedino to u hranilicu mada ne znam koliko da se zezas sa tim a u Grckoj su skuplji nego kod nas.....

Troll808

Dok sam isao i pecao na moru mesao sam sardinu (sa sve uljem),hleb i vodom korigovao tvrdocu hrane.Opruga hranilica,tezina olova zavisi od daljine bacanja i ruza crvica na udici.I to sam skontao na zadnji dan letovanja,do tad sam pecao na klizeci plovak sa 4-5 udica,a kad sam poceo koristiti hranilicu ubio sam onu bukvu (mislim da je tako zovu u Crnoj Gori).Za 4 sata pecanja sam imao oko 7-8 kg ribe.I imao sam jednu krupnju od 3,3 kg ali nikako ne mogu da se setim kako se zove (Kakav je to samo rostilj bio  :ok: )
Savet:u kutijicu sa crvicima stavi parce sardine noc pre pecanja,mirisu ko dusa na ribu  :rolleyes: I tvrdje udice koristi ali ne previse debele ako ces na crvice da pecas.  :bye:

kole

Ovi naši obični crvići? U Grčkoj sam vidjao samo one morske

Troll808

Ja sam nosio te nase,domace  :lol: .Znam da ostave ribu da se ucrvlja pa koriste te crvice,jede morska sve u principu.Meso (manji komadici su dobri za plovak po meni),skoljke (veze/obmota vise puta oko mesa skoljke se nekim silikonskim koncem ili obicnim tanjim i teze ga sitna riba skida),lignje (bolji su pipci,zilaviji su malo),hleb-plovak (ali ne ruza posto je skinu u trenutku vec onako umesi testo od hleba i vrh udice malo da viri),crvice,na glistu nikad nisam probao doduse jer brzo uginu zbog vrucine pa ih zato nisam nosio.Takodje mozes da probas jedan stap sa malom krabom da zabacis sto dalje,video sam da ljudi dosta dobre komade dobijaju tako.Mislim da je bolji dubinac od plovka,krupniju ribu sam dobijao ali opet i sa plovkom se peca na vecoj dubini pa nikad ne znas.Probaj pa ces videti.Toliko od mene.  :bye:
(Ps:Pazi se riba zato sto sve imaju bodlje,ja iz ne znanja zamalo da se ubodem na skarpinu pa bi bio pravac bolnica.Nisu kao ove nase mirne  :cheesy: .Deblji peskir i polako.)

Sax

Da,Kole,obični crvići,imaju ih i Grci.Taj sto je pecao pored mene je imao punu kanticu tih "nasih" crvica,prackom hranio i pecao na bolonjez.Bas lepe je komade hvatao,bila prava uzivancija gledati ga. A jes stipsa taj Grk,jedva mi dao malo u kinder jaje da stavim pa sam i ja malo uzivao na crviće...

kole

Poneću malo. Htedoh da ponesem jedan feeder pa da probam ...

žex.rašeta

Prva polj.apoteka i kupite 1-2 kg ribljeg brašna.  :takoje: .Ne treba ga mnogo u hranu. Samo za 'šmek' . Suvoj hrani ali i hlebu dok se mesi daje prednost na moru . Probajte  :thumbup:.
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

mihabg

Troll: Puding kesica ide na 1-1.5 kg hrane...
PS. Morski Vukovi, na moru imate mesane plodove mora zaledjene u svakoj radnji... Par eurica je kesa... Turite u morsku vodu da se odkaravi 5-10' i pecate bez cimanja!
Lignja krakovi, plilepci od hobotnice, dagnje su uvek ok mamac.... Isitnjeno , uvaljano u hleb uz malo ulja za plovkarose... I sve tako instant moze, al' najbolje je da kupite sardele , isitnite i nahranite u kuglama hleba...a pecate na zive koje cerencem, mrezicom za leptircice, ili mrezicom za kedere ispod 10 okna pokupite...


Sent from my iPhone using Tapatalk

bolero1984

Evo jedan proveren recept od mene za ovo doba godine, 250gr starog hleba provucenog kroz sito, 250 gr poparene prekrupe, 100 gr cokolade izrendane sitno, moze i ona iz zdrave hrane, kasika secera, i kasikica cimeta.

Isa

Je l to za klasicnu dubinku smesa?

Teme sličnog naslova (10)