Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

prslook

Kolege, zanima me misljenje nekog od Vas ili vise Vas da li ima poente stavljati zacine u prihranu tipa korijander i kurkuma? A mozda i zajedno. Planiram vikend pecanje,novembar, hladnija voda, feeder klasican, pa ukoliko neko ima iskustva sa ovakvim kombinacijama neka pise i da sugestiju. Hvala.
Red or dead

Milan berkut

Druže, poneseš sve začine koje misliš da bi valjalo i kad počneš pecati prihranom kakvu napraviš i dobiješ prvi trzaj, kažeš e sad daj da vidimo kako na koji začin riba reaguje pa direkt u hranilicu sipaš začin (sendvič s prihranom) i tako po 5-6 hranilica istog začina . . . i lepo vidiš na koji kako riba reaguje. Žrtvuj sat vremena i otkrij za taj dan na tom mestu dobitnu aromu . . .


Отправлено с моего iPad используя Tapatalk

prslook

Milane ne preporucujes dva ili vise zacina u samoj prihrani?
Red or dead

Milan berkut

Pa to najčešće i budu miksevi od nekoliko aroma. Po nekom iskustvu (iako ima i izuzetaka naravno) po hladnoj vodi voće nije aktuelno, ja se više orjentišem na koriander/crni biber/komorač = deverika, beli luk/vanila = univerzalno, badem/lešnik/anis = babaje ili beli luk/biber/anis, odlično zna da odradi posao konoplja/sir = univerzalno . . . Prihrana da ti bude što sitnije mlevena i približno boje dna . . . Oprezno sa živim dodatcima i ili krupnom granulacijom (pelet, žito, kukuruz, tarana . . .) . . . Po hladnoj vodi ribu valja primamiti a ne (pri)hraniti . . . i ne poplašiti.
Ja tako nekako.


Отправлено с моего iPad используя Tapatalk

prslook

Hvala Milane pomogao si i dao zanimljive predloge... Malo cu da eksperimentisem, pa cu da stavim i korijander i kurkumu zajedno u nekim malim kolicinama pa cemo da vidimo rezultate.
Red or dead

Milan berkut

Pa ja na to lovim ribu. Eksperimentiši naravno, to će ti doneti jedno novo zadovoljstvo - lovićeš ribu na to što si sam osmislio i sam pripremio! Zaboravio sam napisati da i sa doziranjem arome valja oprezno po hladnoj vodi . . . Javi nam rezultate svojih eksperimenata . . .


Отправлено с моего iPad используя Tapatalk

prslook

Naravno, moram oprezno sa kolicinom. Itekako oprezno. U ponedeljak stize izvestaj :)
Red or dead

nslemi

Kako vidim Gabor preporucuje ljuto_zacinjeno,od kolege koga postujem i cenim zbog ulova ,kaze kasika ljute paprike na kg prihrane.prvenstveno mislim na saranski ribolov.jel probao neko?


Ad fines

probao sam za mrenu, samo sto sam stavljao vise od jedene kasike, mozda 2 na kilo (stavio sam solju na 6-7 kila suve hrane),  slicni rezultati kao bez nje. Ali sam jednu avgustovsku noc odlicno prosao na crve u lanenon ulju kariju i slatkoj alevoj paprici (mrena i deverika). Obavezno imam jednu kutijicu crva u kurkumi a drugu u alevoj paprici, a to vece sam dodao i kari u alevu i ispalo ok.

mihabg

Predlog prihrane za uporne fiderase .
Iz zadnjih par izlazaka ovo mi je najbolje proslo na Savi i na Tisi.
Baza  1:1  VDE River Ace i VDE Dynamic feeder (konoplja) , 100g/1kg keks i od aditiva sir  (koristio sir VDE i druge, isto mu dodje)  Crvi saka zivih ...
Kad utanji cug, pojacam samo sir.
Treba malo duze da je skupis, a posle i bez hrane u hranilici moze da se peca u zoni.. Da ne poverujes :)
Mamac uglavnom 2 ili 3 crva na 16 udicu,i predvez 70-100cm. Na Tisi je prosao i  sendvic pritisnut secerac /crv  za krupnije deverike, ali na Savi secerac nece.
Koncentracija mora da je  u fulu, pipavo pecanje!
Imao sam i sa Super Black Sensas 3k  /keks /sir rezultat na Savi, ali je malo skuplje za zabavu i cesce se javljala bodorka nego sa gornjom varijantom.
Eto za najhrabrije fiderase proverena smesa u pislednjih mesec ipo (4-5 puta.)   

Veliko Moravac

Poz :bye: pitanje za iskusne:
Da li je ovo dobro za prihranjivanje,a,ako jeste koliko cega da stavim:
1 Prezle od pecenog leba
2 Mleveni keks
3 mleveni peceni kikiriki
4 skuvana i izmeljana psenica(koja moze da bude vezivo)
5 skuvan kukuruz secerac(domaci)(u zrnu)
6 obican hleb(koji takodje moze da bude vezivo)
Za mamac bi koristio crvice,gliste i hleb :wink:

Sax

Moze,ok ti je primama ali ti ne treba i prezle i hleb.
1. 500gr
2.200gr
3.100 gr
4 i 5 po saku dve mozda.

Ako hoces da meljes zito,ja ga mleveno nisam stavljo u hranu ali sam mleo kuvono zito pa izvlacio pelete,i susio i onda to stavljao u primamu ali sam prestao,bilo mi naporno da sezezam sa tim.

Veliko Moravac

Hvala puno :tongue: Tek ulazim feeder i poceo sam od ove teme.
A ova primama:?
1 osnova umesen hleb
2 konoplja pecena
3 zito skuvano
4 projino brasno????? :huh:
Hvala jos jednom :tongue:
I da li bih mogao da kukuruz umacem u med i da ga stavljam na udicu?

Sax

Za projino brasno ne znam,nisam koristio.Ne mozes praviti ptimamu od hleba i konoplje.Generalno mozes ali ne znam kako mislis da dobijes rastresitost.Konoplje ide do 10% u primamu.Imas ovde podosta napisano u ovoj temi,pa polako kombinuj i to ti je to....

Veliko Moravac

Da da,divlja je Morava smiley293 nije da uvek oce na isto i nece previse aromu :no: pa se svi tamo drze domacih recepata. :smiley: Raspitivacu se od fuderasa kad budem isao sad u februaru za raspust posto oni najbolje poznaju sta treba na toj vodi.
BISTRO smiley033

Teme sličnog naslova (10)