Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

tiki61

Soja lecitin je emulgator i koristi se da emulgira (poveže) masnoću sa ugljenim hidratima i belančevinama. Nekada sam to koristio pri izradi boila, ali više ne koristim, jer i žumance jajeta ima sposobnost da emulgira.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

lineker

Zdravo prijatelji.Kupih danas neku madjarsku hranu.Zove se Dovit Horgasz Natural Feeder.Kosta 250din. kg.Da li je neko koristio, probao bih je na Dunavu.Dodao bih klasiku neku, keks, crve mozda i prekrupu.Nadjoh u istoj radnji i crvenu La Sirene za 460din. 850g, i nje bih malo dodao.Hvala.

Stara skola

Da li je neko probao farma komercovu prihranu? Gledao sam sastojke koje su u njoj ima cak i vise sastojaka od nekih boljih i skupljih prihrana! Inace kosta 190rsd.Ali me interesuje kako se pokazala na rekama.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 7047D уз помоћ Тапатока


bolenbgd

Dobre su Farma com,samo da se ne pokvare...vanilla I natur.

mijusko

Pozdrav kolege,sutra odoh na Garasko jezero,kupio maros mix series eko i lagunu gicin mix crvene boje kesa,moz
e li se mesati ove dve i jos neka preporuka hvala

Milan.M

Pazi ovo sta se meni desilo.
Pecao sak na Savi na Maros i donese iskusni kolega Gica feeder river zeleni ( tako nesto) doda neki pelet i crve i krene da ubija riba. Maros anis nista. To je bila kazem na reci, kupim ja takvu hranu i slucajno odem na jezero Mirosaljce sa nekim drugim drugarom koji je poneo samo prezlu i hled. I baci on to i primami lepo sicu. Posle par minuta ja zamuljam tu hranu Gica crvenu ali kazem da je za reku i bacim na isto mesto gde i on i riba stade da radi desetak minuta, mozda i pola sata. Ubedjivao me on da je prejaka aroma, tek kad sa pomesao 1/1  ( od prilike) bilo je mnogo bolje i od jednog i od drugog pojedinacno koriscenog.
Mislim da je treba malo razblaziti sa nekom manje aromaticnom.hranom.
Jel hrana za stajace vode ima slabiju ili jacu aromu od onih za reku?

mijusko

Sta mislite o ovom sastavu.Kilogram stocnog brasna,prekrupe,sto grama pepela ,prezli,keksa.

Alex_Nis

Ja sam lepo prosao na jezeru sa sledecim miksom hrana i dodataka. Sve lepo zamesao i prosejao, nakon toga ubacio partikle i zive mamce, probajte.

- Maros mix xxl dever (1/2 kese)
- Gica PRO Lake (cela kesa)
- Prekrupa oko (100 gr.)
- Mlevene zitarice u boji 100% Catch
- Benzar prezla zuta (jedna saka)
- Zito+secerac+crvici

Pecano 6h = 12kg deverike uglavnom u meri i krupnije.

carp mayster

Evo jedna odlican recept iz domace radinosti stose tice primame za hranilicu !
Uzmete oko 2 kg obicne prekrupe i u nju dodate dve supene kasike psenicnog brasna ,pola kile kuvanog zita i oko 10 g lanenog semena .
Sve to izmesate na suvo ,potom sipate oko 2 l vode u serpu i na ringlu !
kad voda prokuva sipate pripremljenu smesu uz kostantno mesanje da se nebi suvise grudvalo !
Kad sve dodate mesate bez brekida sto se kaze dok ruka ne zaboli da bi masa bila sto gusca time ce bolje da se lepi i nece da se raspada prilkom zabacaja i udara o vodu i bude postojanija u hranilici ! Naravno mozete dodati u primamau aromu po zelji i to odma u vodu neposredno pre dodavanja smese tako se arom ravnomerno rasporedi prilikom mesanja ! Bistro !!!!!!  :ok:  smiley033

djmisha77

Au prijatelju, pa to kad turis u hranilicu nema sanse da ispadne bar 12 sati?!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

Oliverikus

Slažem se sa djmisha77, mnogo jaka primama. Možda bi više odgovaralo za neku veću hranilicu lubeničarku u jačem toku. Po sastavu najviše podseća na one "salame" koje prodaju za primamu - hranilicu.  U svakom slučaju, hvala za recept  :takoje:

misoo83

Ja kad idem na pecanje na dunav, drug skuva kulju od najobicnijeg prekrupa i ako se skuva da bude tvrda onda ne ispada iz hranilice  a ako se napravi previse retka (slabo kuvano) onda ispada pri zabacaju, znaci neka srednja tvrdoca kulje je optimalna da spadne iz hranilice kad pljusne u vodu a da ne spada previse rano.
Ja inace radje pecam na tvrdju nego na premekanu kulju.

Probali smo da pecamo i na kupovnu praskastu hranu i nema nikakve razlike kad se peca babuska njoj je izgleda bitno samo da ima nesto da se jede :D.

mihabg

Sad kad je vrela voda ko iz bojlera i riba prilicno neaktivna , mislim da  je ucinkovitije da se  hrana raspada, magli i slicno... ili ako je pretvrdo kuvana kulja ili neka domacica,  malo zivih crvica  u sredinu hranilice da je polako rastura.... Po mom misljenju vece su sanse !

Milan berkut

Misoo83, ta mesta gde pecate ti i tvoj drugar ne odaji nikome ni slučajno . . .


Отправлено с моего iPad используя Tapatalk

precisionFEEDER

zanima me...da li i koliko stavljati cimeta na npr 3kg hrane?i koliko su uopste dobre hrane sa aromom cimeta za tekuce vode,tacnije savu...?hocu malo da ekperimentisem pa da cujem vase misljenje o tome...pozz

Spojene poruke: 13 Septembar 2015, 13:41:07

Citat: lineker poslato 17 Jun 2015, 20:54:00
Zdravo prijatelji.Kupih danas neku madjarsku hranu.Zove se Dovit Horgasz Natural Feeder.Kosta 250din. kg.Da li je neko koristio, probao bih je na Dunavu.Dodao bih klasiku neku, keks, crve mozda i prekrupu.Nadjoh u istoj radnji i crvenu La Sirene za 460din. 850g, i nje bih malo dodao.Hvala.

druze crvenu iksericu nikako na toplu vodu...sacuvaj je za kraj oktobra,novembar pa i kasnije...nemoj je bzvz trositi veruj mi...pozz

Teme sličnog naslova (10)