Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

nikolas

Pozz pre svega... :) da li bi neko bio ljubazan i pojasnio kako se koristi kukuruzni gluten(koji je milan spomenuo)?!

Kristijan_

Troll808,malo si pobrkao lonce,saran je riba koja se generalno "ceka" ,kazes da su ti izlasci krati i retki,ako to nije jezero koje je puno sarana,tesko ces imati uspeha,tako da se bolje presaltaj na belu ribu,imaces vise akcije i bice ti zanimljivije,da ne idem u off..

Sto se hrane tice,hrana firme black line,100% catch se relativno dobro pokazala vecini korisnika,tako da 150din za 900gr hrane,sigurno ces imati za 2 kratka izlaska..

Troll808

Do skora nisam toliko znao o saranu ali uz trud sam dobio rezultate i upisao se sa njegovim ulovom na feeder. :)
A to jezero koje sam pomenuo je poribljeno saranom,babuskom i pastrmkom.Nalazi se kod Tumana i ,,svecano otvaranje" tog jezera je 24. maja kada i ja idem.
Hrana 100% catch se i meni dobro pokazala,pogotovo saranski vocni mix.Jedino sto me malo nervira kod nje je to sto cesto nalazim komadice plasticne folije i papira tako da je pozeljno da se proseje pre nego sto se nakvasi. :)

Milan berkut

Citat: nikolas poslato 10 Maj 2015, 20:21:05
Pozz pre svega... :) da li bi neko bio ljubazan i pojasnio kako se koristi kukuruzni gluten(koji je milan spomenuo)?!

Dobri moj nikolas - dobro nam došao! Kukuruzni gluten se u ribolovu koristi kao dodatak prihrani za razliku od kukuruzne prekrupe koja kod mnogih sačinjava veliku većinu t.j. bazu u koju se dodaje svašta nešto drugo zavisno od ribe kojoj je namenjena. Gluten sadrži vrlo veliki procenat svih proteina koji se inače nalaze u kukuruzu, mislim oko 50-60%, i ti proteini su lako svarljivi, osim toga ima i vrlo izraženu kukuruznu aromu . . . sa 1kg glutena postižeš ono za šta bi ti trebalo 5-6kg kukuruza . . . najobičnije rečeno, gluten mu dodje kao praškasti aditiv/esencija vrlo hranljiv i lako svarljiv sa jakom aromom kukuruza. Pravi gotovo isti efekat kao TTX a jednostavniji je u pripremi . . . i kod ''čantaviraca'' košta 108 dinara kilogram, pakovan u vrećice od 5kg.

dragan2006

Pozz svima, Milane, da li se i gluten potapa u vodu, tj kako se priprema?

Milan berkut

Ja ga obično ne koristim u većim količinama (da bi mi uvećavao opštu masu prihrane) kao što se obično koristi TTX, već ga doziram kao i druge suve aditive koje pravim direktno u hranilicu kad ocenim da mi treba momentalni aktivator . . . to obično bude kad pokušavam da u trećem-četvrtom satu pecanja isprovociram kakvu krupniju babaju ili šaranče a ocenim da su ''tu'' ali se uzdržavaju iz nekog razloga . . . a često i protfiš zna da se ukurvi već i u drugom satu pecanja i počne da bude oprezan do bola . . . pa im malko smrsim konce glutenom  :smiley: :wink:

Moram da se ogradim - ja nisam takmičar i ni slučajno ne sledim za njihovim osnovnim principom da se lovi ono što trenutno može da se nalovi . . . svaki moj ribolov je opredeljen jednoj vrsti ribe i moj osnovni zadatak je da tu ribu izdvojim od ostalih i da mi bude većinska po broju ulovljenih komada, i što je taj odnos veći to sam i ja zadovoljniji. Taj moj princip je potpuno različit od takmičarskih principa jer meni gram/riba ne znači ama baš ništa . . .
U tom smislu se i u praktičnoj primeni mnogo čega razlikujemo, jer npr. gluten kao ekstrakt kukuruzni u većoj količini u prihrani bi sigurno privukao više vrsta riba (babaje, bodorke, protfiša, kesegu i šarančad) odjednom na tačku.

Raskoljnikov Jr.

A kako se koriste, tj. koliko se dodaju mekinje?

Greškom sam kupio veće pakovanje i otvorio ga, posle je bilo kasno.

Pozdrav

nikolas

Milane hvala puno na informacijama...

Ljuba

Milane, koji bi ti mix predložio za hranilicu što se tiče ciljanog lova šarana na tekućoj, divljoj vodi. Svi manje više koristimo kulju, ja je obložim oko olova i to drži 1, 1,5h polako se kruneći. Osnova je prekrupa i šećer a povremeno dodam svašta nešto, možda bi taj kukuruzni gluten bio dobra opcija?

Milan berkut

Ljubo druže, oprosti mi na ovakvom odgovoru,pitanje ti nije za ovu temu jer to sa fiderom i hranama za fider nema ništa zajedničkog. . . a ni ja ciljano ne lovim šarane više, imao sam period šaranskog ribolova od nekih 12 godina i još od početka '90-tih ne bavim se šaranima kao ciljnom ribom . . . po meni - šaran je riba koja se čeka afider je aktivna tehnika i loviti šarane fiderom uvek previše liči na klasičan šaranski ribolov . . . bar meni.

Ljuba

Ma u pravu si nego sam želeo da čujem i drugo mišljenje. Možda ću i ja ko ti kada me prođe ova groznica, za sada ne popušta  :cheesy:

no names

Uhvatila me "manija" da ciljno probam da pecam amura na feeder na jednoj komercijali na kojoj ga ima dosta...e,sad....dali bi neko od cenjenih Vukova imao neki konkretan predlog za praskastu prihranu (pelet) na koju/i bih mogao da pokusam izdvojiti amura koji je ipak u manjem broju u odnosu na sarana?Do sada sam ga dobijao ali vise kao "koleteralnu stetu" dok sam cekao sarana.
Moze i predlog za mamac, a da nije   "old corn" necu se ljutiti  :lol:
smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

dragan2006

Negde sam čuo da je grašak (mladi) extra mamac za amura, sada vidim da ima raznih peleta na nekim biljnim bazama za lov amura, možda i grešim, verujem da su šarandžije kompetetnije da ti daju odgovor.

no names

Video sam da Carp Zoom ima u ponudi pelete,aditiv,dip,pop up i stari kukuruz.Razmisljam se da uzmem to.Nadam se da ce se neko iskusniji javiti sa mozda nekim konkretnijim predlogom.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Stara skola

Sa kojom hranom i mamcem ste imali najvise uspeha ove godine u lovu babuske, deverike i bele ribe:-)

Teme sličnog naslova (10)