Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

laki22


Pera kojot

Carp mania - Beograd/Altina.

Steff

Pozdrav vukovi  smiley033
Posle niza godina varalicarenja planiram ove godine da uzmem neka dva jeftinija stapa za fider i da malo probam da pecam babusku i belu na dunavu, pa me interesuje sta mi predlazete za primamu?

bolero1984

Ajd neku proverenu hranu za savu, sremska mitrovica. Bicu vam vrlo zahvalan.


Spojene poruke: 17 Februar 2015, 18:52:54

belu ribu bi pecao.

Dervis88

Isao bih sa kumom ovih dana na jezero Selevrenac kod Maradika pa me ineresuje koju hranu da koristim za ovo vreme pa pomozite. :bye: :rolleyes:

laki22

bilo koja crna hrana, mnogo je vaznije pravo mesto odabrati.

Dervis88

Da to si upravu mislim da je trazim u dubljoj vodi nedaleko od brane pa me interesuje imam u blizini vde u prodavnici a koju da trazim lake ili river ice mislim da se tako zove i da dodajem crvice i gliste u hranu i prezle.laki hvala na pomoci

vradojicic

Kupi VDE River Ace, dodaj crvica i to ti je to...
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Ivan1984

Poceo bi lagano sa prihranom mesta na dunavu sa koga bih ove godine pecao belu ribu i sarana, pa bih voleo da cujem neki predlog od iskusnijih kolega, sa kojom primamom poceti, na koji nacin hraniti...itd

mihabg

Ivan1984: Rano ti je za sezonsku ciljanu primamu , a ocekuj porast Dunava koji ne znamo koliko i kada ce posle topljenja snega  ... i kise. Drugim recima , ako sad izlazis tako se i spremaj "INSTANT". A tek od maja , kad je jasno gde smo otprilike kreni da permanento hranis.
Ja sam jednom u zivotu pre mnogo godina napravio glupost, i nikad vise.
Hranio sam mesto 20 dana za sarana u predsezoni  , bez zabacenog stapa , i kad je poklopila voda u maju....osecao sam se kao magarac. Dunav je to...

no names

Koliko se dozira u prihrani "home made CSL"? Znam da se SBS-ov CSL dozira od 30-50ml na kilogram,a ima i razblazena varijanta gde se koristi za mesanje sa praskastom prihranom u odnosu 500ml na 1kg prihrane.Inace je jedan od najkvalitetnijih koje sam probao,li mu i cena nije bas bezazlena.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Milan berkut

Pa ja na 3kg suve prihrane 100 ml rastvorim u vodi kojom kvasim hranu . . . po meni je toliko dovoljno.

no names

Znaci doziranje kao i u kupovnoj vaijanti oko 30ml/kg.Ok...hvala komsija,probacemo.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Troll808

Pozdrav vukovi.   smiley033

Interesuje me fider pecanje sarana (pocetnik sam i nikad nisam jurio sarana vec samo deverike,mrene,skobalje,babuske..).Znam da je vec pisano o tome na ovom forumu,citao sam dosta ali opet imam neka pitanja. :help:
Iz okoline Velikog Gradista sam ali nisam u mogucnosti da redovno izlazim na vodu i da redovno hranim mesto,probao sam 4-5 puta da pecam sarana ali bez uspeha.Slucajno sam nasao lepo mesto na Dunavu pored trske,ima malo prepreka u vodi (granje i sl.),na dnu nema mulja,i voda nije previse brza (hranilica lubenicarka od 40 gr+hrana i ne pomera se),na 25-30 metara od obale je dubina odprilike 3-3,5m.E sad,zanima me koju hranu da koristim,kako da zapocnem pecanje (kako i koliko da hranim).Izvinite ako sam dosadan ali nadam se da Vam nije tesko da mi pomognete.Hvala Vam unapred. :)

NemanjaTodor

Kolega, saran se ne juri vec se primamljuje i hrani. Ako nemas vremena za ceste izlaske i prihranu mesta tesko da mozes bas njeca ciljano da lovis.  Moja preporuka je da u hranilicu stavis neku lepljivu hranu i pecas ne kukuruz ili veci valjak.

Teme sličnog naslova (10)