Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Jare

belu ribu najvise pecam,pa me zanima kakva je jer nikd nisam koristio i koja je dobra za takmicenje

stragi88

Ovo su moji miksevi koji su davali rezultate u 80% slucajeva:
1. Sensas explosive 3000 (1/3), mleveni suvi hleb (1/3) i laka zemlja (1/3), mogu se dodavati crvici. Na ovaj mix sam pecao bodorku.
2. Sensas gardon 3000 (1/3) i navlazen hleb, isto za bodorku uleti i po koja baba.
3. Sensas gros gardon 3000 (1/2) i mleveni suvi hleb (1/2), sa dodatkom kuvane psenice i crvica. Na ovaj mix sam dobijao bas krupne bodorke a i bude to i jos iznenadjenja  :cheesy:
4. Sensas gros gardon (1/3), mleveni suvi hleb (1/3) i laka zemlja (1/3) u to dodati kuvanu psenicu, seceras (preko leta) na prolece seckane gliste i crvice+ sensas aditive carpix. Na ovu prihranu sve zivo dolazi ali prvenstveno babuska i saran.
5. V.D.E B.R.X (1/2) i mleveni suvi hleb, moze i prezla ili mleveni keks (1/2) sa dodatkom seckanih glista i crvica. Po meni prihrana br.1 za deveriku.
Ove mere su aproksimativne. Nadam se da sam ti pomogao.  smiley033

Jare

hvala stragi88 na obavestenju o hrani sensas moracu neku od njih da koristim pa da probam

Alex_Nis

Imam jedno pitanje, ostala mi je primama 2-3 kg, (neotvorene kese) medjutim pre mesec dana im je istekao rok trajanja. Da li to moze da pravi problem? Koliko je odstupanje, izuzev datuma koji je oznacen na kesi. Nikada mi nije ostajala hrana, pa ajde rekoh, bolje da piam, mozda je neko imao slicnu situaciju.

milan ns

Slobodno to koristi jer mesec dana preko roka nije ništa,a i u sastavu nema kvarljivih stvari  :wink:
Pecanje mi je opsesija.

dragan2006


Alex_Nis

Hvala na informaciji drugari.

Kristijan_

Pozdrav  smiley033  Dosta puta sam procitao da na vodama koje nisu napadnute ne treba koristiti jake hrane jer moze doci do kontraefekta,da li onda u tom slucaju moze proci ovakav neki odnos sastojaka

pola kg neke primame(vde,maros)
kg zemlje
200gr keksa
200gr prezle
crvi i secerac

Nisam probao ovu hranu,isao bih ili na deveriku ili babusku,3-4m dubina 20ak m od obale,radi se o jednom zabacenom delu tamisa gde retko kad sretnem nekog pecarosa,pre svega jer je put jako tezak,mora se pesaciti preko 3km pesaka do vode kroz sumu,vasi saveti i hrana za takvo mesto?

Djolooo

Kupio sam VDE hranu kojoj je istekao rok  6.5.2014 , da li mogu da je koristim ili ce napraviti kontraefekat?Tu ima i dosta hemije mozda nece biti sve kako treba..

Zarebabaja

Pročitaj prethodne postove neko je već pitao za hranu kojoj je istekao rok...

Sale 98

Ovako, pocetnik sam u fider ribolovu pa mi je potrebna mala pomoc.. Kupio sam graundbait extra carp sa aromom meda (pise da je za lov skobalja, plotice i mrene), inace zelim da pecam na Velikoj Moravi i ne znam sta da stavim jos u ovu hranu. I jos nesto, koliko je bitna zemlja u fideru, da li je vi koristite i da li je nesto moze zameniti?
Hvala unapred!  smiley033

vlajceman

Vidim da si iz Novog Sela , ja sam ti u komsiluku pa sam ti verovatno najblizi pa da ti odgovorim posto na istoj reci pecamo...
Graund Bait ti je slaba hrana za Moravu , bar u nasem delu, jer slabo da privuce bilo sta, cak bolje cist hleb privuce od nje, ne znam zasto. Imao si kod Pacova (kod autobuske stanice u Plani) one nove prihrane extra carp 180d/900gr ili Bilo koju od marosevih da si uzeo posto samo za belu ribu ima ali su i malo skuple 250-400d/1kg su ti daleko bolje. E sad sto se zemlje tice sad ti je potrebna jer je Morava velika i jaka. Moj savet ti je da pomesas taj Ground Bait sa bajatim hlebom kad si vec uzeo da se ne baci, natopi ga pa ocedi i dodaj prihranu. odnos nek ti bude 1:1 . I izbegavaj za te prihrane sa aromom  meda , jer kod nas ti najbolja vanila ili sir, zbog mrene , sljivara i skobalja, njih imas najvise u Moravi... Nadam se da sam ti pomogao. Bistro!

Djolooo

Da li je neko mesao Vde Gold Pro sa Vde DS Feeder-om? I da li idu zajedno?

Sale 98

Hvala na odgovoru! Jutros sam bio na Moravi i pomesao sam onaj mix sa hlebom kao sto ste rekli, kao mamac sam koristio crve i tanje gliste udica br. 14. Ali nesto radim pogresno, mozda je do brze vode. Kada pecate nevedene vrste da li ih trazite negde gde je mirna voda ili bukvalno u sam tok reke? Imam slabiji fider pa ne mogu da koristim teske hranilice.. Gledao sam razne klipove ali negde se ne peca na vecim rekama, samo na manjim i na jezerima, ne ide mi u glavu. Inace, komarci su me izujedali uprkost tome sto sam mazao kremu. smiley160

no names

Pozdrav svim Vukovima.
Posle provedenih dva dana "buljeci" u ekran i procitanih 78 strana oci mi izgledaju upravo ovako  :eek: . Posto pisem prvi put,odlucio sam da to bude bas na ovoj temi koja mi je jako interesantna....nadam se da necete zameriti? :)
Moj ribolov se obicno zasniva na komercijalama(nema se bas preterano vremena za ribolov na "divljim" vodama) gde pretezno pecam sarana feeder tehnikom,pa mi je prihrana veoma vazna(presudna).Pa najvecu paznju posvecujem upravo njoj.Citajuci prethodne stranice stekao sam utisak da mnogi zaboravljaju neka osnovna pravila vezana period godine i kad koju aromu treba da koriste (prolece vocne,leto mesne) nista novo napisano ni izmisljeno sa moje strane,cisto malo potsecanje.Nekako najvise poverenja imam u MVDE prihranu pa nju i najcesce i koristim.Neke od omiljenih prihrana su mi SUPER CARP FISHMEAL;CATCH;HI PRO CARP;MARINE GREEN...mnogi hvale i SUPER CARP STRAWBERRY mada se meni ni malo nije pokazala (sto ne znaci da nije dobra).Verovatno cete se iznenaditi ako Vam kazem da sam neke od najboljih pecanja imao sa GOLD PRO BREAM.Da ne pomislite da samo na MVDE pecam,koristim prihrane drugih proicvodjaca SBS (strawberry im je u prolece ekstra),SENSAS...koje su odlicne prihrane,ali meni je mvde nekako najpriblizniji odnosu cena kvalitet.
Obicno kad idem na revir ponesem sa sobom bar dve,tri razlicite prihrane,ali ih nikad ne mesam odmah vec ribolov zapocinjem sa jednom i ako se riba javlja na nju nastavljam sa istom.Ako mi saran ne reaguje pocinjem sa dodavanjem i druge prihrane u nju (verujte mi da nekad "saka" druge prihrane zna da popravi dan).Uvek postepeno dodajem komponente u prihranu,ne bitno dali su to aditivi ili druga prihrana dok ne pogodim kombinaciju.Svaku prihranu pojacavam dodavanjem secerca,jednog manjeg dela starog kukuruza,seckane boile razlicitog mirisa,mikro pelete,a ponekad i poparene crve.Treba nesto i da ostane na spotu da bi ga zadrzali,a to samo sa oblakom necemo postici.Sto se tice mamaca za udicu njima bas i ne posvecujem neku posebnu paznju jer sam misljenja da ce saran pokupiti sve sto se nalazi pored hranilice na kratkom predvezu
(mada nekad i mamac zna da odigra bitnu ulogu).Obicno na dlaku stavljav CUKK kukuruz sa mirisom meda,Maroseve pelete sa aromom jagode,kao i Carp Zoom pelet Halibod-Blood...ovaj izbor mamaca mi nekako pokriva sve situacije u ribolovu.Sto se tice ovog perioda najcesce na vodu nosim Fishmeal i Catch.Najbolji savet sto bi Vam moga dati je da ne budete lenji i da stalno nesto ekspeimentisete jer riba je tu i samo trazi mali signal da bi krenula da jede.
Uh ala se raspisah :)....ako sam nekome bar malo pomogao bice mi drago,a ako ne oprostite na smetnji  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Teme sličnog naslova (10)