Moja ladja

Započeo dushann, 12 Avgust 2008, 08:59:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

somborski lala

baš ta od 15-25ks.

Ljuba

Citat: micko.tegi poslato 15 Maj 2015, 10:09:25
Skupa ljubav, nisam verovao koliko, dok nisam kupio brodić :-) Taman pomislim da sam sve priveo kraju, uvek iskrsne nešto, neki novi trošak :-) Nego, koje su dimenzije? Postavi koju sliku enterijera. Solara ploča obavezno, uz nju gel akumulator  :ok: Sad su te ploče povoljne

Evo ovde sam sve objasnio  :smiley:, to mi je matični forum:
http://www.plovidba.info/forum/moja-nova-lada/u-ovo-sam-se-zagledao/msg322822/#msg322822

Inače, solari jesu povoljni ali za akumulatore otkidaju u odnosu na preko, skuplji su bar za oko 100-150e nego u Nemačkoj tako da će izgleda da radi rođačka veza. I ne samo to nego i punjači, inverteri i još koješta tako da ću sve to na papir pa da vidimo da li da se cima od preko. Nisam imao većih ulaganja pošto je brod kompletan, e jedino što sam ugradio el. WC u prostoriju predviđenu za to i tu se u startu zeznem, izašlo me skoro 400e (sve sa crevima, ventilima itd.) a u Mađarskoj je za 100e jevtinije al ajd sad.
Sitnih radova bilo je gomila, bar 3 nedelje sam se cimao skoro svakodnevno. Ništa strašno nego daj zalepi ovo, pritegni ono, dotegni šraf, držači za štapove na platformi...ali sve je to bilo zadovoljstvo  :cheesy:

duskok

Sve čestitke Lalo !!!

micko.tegi

Ljubo, ovo je ozbiljan brod.  :ok:To je taj što sam gledao na oglasima, stajao u dvorištu, nije imao motor. Ma to su slatke muke, kad se radi.  :lol: Ja ni posle noćne smene ne spavam, već odmah gledam šta da radim. Kod mene je bila gvozdena ograda, počela je rđa da izbija, odlučio sam da postavim inox, sutra će biti gotova, a ja na poslu, jedva čekam da dođem kući  :lol:

Ljuba

A pa bio je motor skinut zbog farbanja.
Ja sam uradio najosnovnije a rešio sam za dalje da ove godine ništa više ne pipam (sem sitnog održavanja ako treba zafarbati rđu i tako to) nego svesku u ruke pa beležiti šta bi moglo, studirati natenane :smiley:.
Kad sve bude jasno onda za sledeću sezonu primeniti zamišljeno. Pored solara u planu je i frižider, moram ovaj da menjam jer mi ne odgovara otvaranje poklopca na gore, jbg navika, ali do tada ništa ne smeta ni ovome  :cheesy:.

micko.tegi

Sad mogu zvanicno da kazem da su svi radovi oko brodica gotovi  :rolleyes: Konacno. Za kraj sam ugradio inox ogradu, radi lepseg izgleda i lakseg odrzavanja  :lol: Prekosutra ide u vodu, dosta je bilo za ovu godinu :)
















didapatak


..eto da se pohvalim..i ja se ponovio.. :cheesy: :smiley:

http://www.njuskalo.hr/mala-plovila/camac-premix-titel-94-oglas-11847817

..sad je kod Mavericka na faceliftingu i servisu..pa će biti slika(ja sam ofca za to)..
..ja sretan ko Nova godina  :takoje:
.. smiley033
...daj Bože da uhvatim bar jednom tako veliku ribu da ne moram više lagati..
..koliko čovjek konje voli toliko mu duša vrijedi..

ellesar

Lepo,  ozbiljno plovilo,  za višednevni,  komforan boravak na vodi.
I have come here too chew bubble gum and kick ass!!!
And i`m all out off bubble gum :) !!!!

Zex

Sa srecom plovio i ribolovio didapatak !
Ploviti se mora

milan ns

Najzad postao plovan  :cheesy: Stari HINS EMANIT
Pecanje mi je opsesija.

pkv-pecaroš

 Ako je i "stari" na slikama izgleda dobro očuvan ili obnovljen. Jel' duži od "orašja"?

milan ns

Pa neznam kolki je orašje ali ovaj moj je 5,5 metara i u patosu svega 85 cm  :sad: Tako ga sad malo vozam do zime a oda ću da ga skroz prepravim kako meni odgovara. :rolleyes:
Pecanje mi je opsesija.

srdjan72

Vec duze unazad zbog poplave od prosle godine nisam dokucan pa i na forum zalazim samo na kratko.Ponekad sam isao i na pecanje ali zbog brda radova mnogo redje nego inace.To njesra od poplave me i nas sve iz Obrenovca unazadi u PM.Ja nekako i pododjih ali mnogi jos ne.E,cim pododjoh kupih spram mogucnosi i plovilo.Hmmm,plovilo.Tako bi se zvalo da moze da plovi ali ...










...ali ima i poneka rupica  :cheesy: .
Dimenzije su 6,0x1,25 u dipu x 0,7m stranice.Visina stajne kabine 1,95m.Posto se voda dugo zadrzavala na zadnjoj palubi-terasi istrulilo dno i deo gazna povrsine.Ideja pri kupovini je bila da samo zamenim taj deo dipa i 10-15 cm na vodenoj liniji ali ne lezi vraze.Odlucih da isecem potpuno deo do kabine,odradim sve novo/ pa ga i produzim za jos pola metra i naravno dodam ponovo platforme ali malo nize ... ionako su naknadno dodate van plovidbene.Sve to zbog dobitka vise prostora za pecanje i ako bih mogao da dobijem na stabilnosti jer je bio svansovan i suzen na krmi na 1,03m.Kupljen je na suvom pa neznam kako se ponasa na vodi a sama konstrukcija mi govori iskustveno da ce se ljulja.Osim toga ima jos mnogo propusta pa bih sve to koliko je u mojoj moci ispravio.Za sada toliko pa ako ste raspolozeni za davanje saveta ili samo za laku konverzaciju nastavljamo dalje.


Micko.tegi tvoj je ispao ekstra i dugo neka te sluzi.  :ok:
Milan NS takvog je imao moj burazer i sa evinrude cini mi se 15 ks ide kao zmaj.Jeste uzi ali za kraca pecanja je sasvim ok.
BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

Блок_64

Колико видим на сликама,потребно је да се добро прегледа и префарба за почетак.
Што се тиче идје да га продужиш,шта знам можда би га средио оваквог какав је пустио на воду једну сезону видео како се понаша па тек онда размишљао на ту тему.
Може он лепо да се среди,са мало труда.
Узми шта можеш и не враћај ништа!

srdjan72

Dobro smo ga pregledali i definitivno bi trebalo zameniti zadnji deo.Sto zbog trulezi sto zbog komfora.Prvobitna ideja i jeste bila da se spusti u svom izvornom obliku pa kao sluzice ali bas mi se ne radi dva puta isti posao.Em vreme em kosta.Osim toga ostatak korita je u solidnom stanju,ne kazem idealnom ali podnosljivo i uz kvalitetnu zastitu mislim da ce me jos dosta godinica posluziti.
Od ostalih radova koje sam pomenuo to bi bilo preuredjenje enterijera,ugradnja daljinskih komandi,produzavanje krova nad zadnjom terasom spram produzenja camca,prosirenje krova sa nekih par centimetara zbog dodavanja tendi...Recimo dopada mi se koliko je propet pramac ali mi se ne dopada sto su ga ispratili pramacnom palubom i mislim da ce biti problem po kisi i snegu gaziti a ne poginuti  :rolleyes: pa mozda odlucim i to da ispeglam pa bi izgledao kao Mickov u tom prednjem delu.Bar slican ali ravan.Naravno ogradice,rasveta po standardima ali i mojim potrebama,zastakljivanje itd.
BOZE,daj mi da jednom u zivotu upecam VEEELIKU ribu da ne moram ceo zivot da lazem!

Teme sličnog naslova (6)