Moja ladja

Započeo dushann, 12 Avgust 2008, 08:59:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

tomislav34

To znaći da treba ići na neku obuku, kao i za auto u auto školu?
... smuđ, šaran, a bogami i kečiga ... :)

Zex

Tomislave34, samo prijavis ispit u kapetaniji koja ti je najbliza. Pre toga izucis prirucnik o plovidbi na rekama i moru ( ili samo na unutrasnjim plovnim putevima - reke i jezera ),koji opet, mozes da nabavis u kapetaniji. Podrazumeva se da poznajes osnovne mornarske vestine, da upravljas motornim camcem, veslas, vezujes cvorove....
Ploviti se mora

pkv-pecaroš

 Isto je i u Hrvatskoj a cijena je oko 500 kuna. Pazi da polažeš za kategoriju koja ti dozvoljava vožnju jačih motora,pitanja su ista a sa nižom kategorijom ne bi mogao voziti čamac sa motorom koji je gore slikan. To oni gledaju po kilovatima. Usput čamac i motor su prva liga. Evinrude je za mene broj jedan što se tiče vanbrodskih motora samo me zanima koliko je konjskih snaga?

tomislav34

Ma ja to onako samo informativno pitam. Teško da ću zaploviti, a vjerujem da je veliki užitak!!!
... smuđ, šaran, a bogami i kečiga ... :)

Zex

Citat: pkv-pecaroš poslato 28 Novembar 2014, 18:40:23
Isto je i u Hrvatskoj a cijena je oko 500 kuna. Pazi da polažeš za kategoriju koja ti dozvoljava vožnju jačih motora,pitanja su ista a sa nižom kategorijom ne bi mogao voziti čamac sa motorom koji je gore slikan. To oni gledaju po kilovatima. Usput čamac i motor su prva liga. Evinrude je za mene broj jedan što se tiče vanbrodskih motora samo me zanima koliko je konjskih snaga?

Hvala PKV pecaros, Motor je Evinrude E-TEC 50 KS
Ploviti se mora

svaba zemun

Odlican camac, a motor, prava merka  :thumbup:


micko.tegi

Citat: jovicabor30 poslato 18 Novembar 2014, 19:48:14
smiley033 Vidim da je prikolica izdrzala tezinu broda, sad mi pao kamen sa srca, mislio sam joj ako mu se slomi sta ce onda jadna mu majka, e drago mi je da je izdrzala i ustedio si dosta love, jel zankiki vozi sad onog plasticnjaka sa kabinom, vidio sam na nautickom forumu. smiley033
Da, prikolica je izdrzala, mada sam posle saznao da je ista ta prikolica izvlacila cak i duzi i tezi brod, mada nije mi bilo svejedno, kad je brod izasao iz vode, tek tad sam bio svestan dimenzija, posto je ovo prvo izvlacenje, a kad sam ga kupio od Zokija, isao sam vodenim putem :) Sve u svemu, sve je lepo proslo. A Zoki se zanima sa njegovim ljubimcem, ima dosta posla, ulaganja, ali isplatice se, za ovaj hobi nista nije skupo. :)

jovicabor30

 :clap2: brod ili camac uvek na vodi izgleda manji nego na kopnu, tako da od viska glava ne boli.  :thumbup:  smiley033

micko.tegi

Mozda pisem u pogresnoj temi, ali hteo bih nesto da podelim s kolegama sa foruma. Non stop visim na oglasima za plovne objekte i naleteo sam na prelep brodic, pasaru istranku u besprekornom stanju sa Yamahom 4t 15 ks 2007 godiste.Mozda je neko u potrazi za brodicem, a ovo je izuzetno povoljno, cene je 2700e, ali verujem da moze jos koji eur dole. Verujte mi na rec, ovo je izuzetno povoljno, s obzirom na motor i opremu koju poseduje. Ako nekom treba link oglasa, nek me kontaktira PP, mozda nekog usrecim  :smiley:

Zaboravih da napomenem, da se nalazi u Beogradu.


Spojene poruke: 03 Maj 2015, 20:22:42

Jos malo, pa ce da zaplovi  :lol: Bilo je bas dosta posla, kako oko enterijera, tako i oko exterijera, ali sam priveo radove kraju. Danas sam zavrsio sa osvezavanjem kabine, posto, kad sam kupovao brod, mesec dana pre kupovine, citavo korito i gazista su bili tek ispeskirani, ofarbani i zasticeni, ali kabina je bila malo neuredna, tako da sam se potrudio da je dovedem u red. Terasa je uradjena od lamperije, takodje malo neuredna, za moj ukus, pa sam sve smirglao do golog drveta, izlakirao, mnogo lepse izgleda. DEeo oko sudopere je bio problematican, zbog vode i kuvanja, to sam isto tako smirglao, zastitio , ugradio linoleum, izgleda bas fino. Jos par sitnih detalja oko korita, ali to je bas bas minimalno rada i moze u vodu. Pecao sam i po jakoj kisi, vetru, pa je uslo i malo vode na terasu, podigao sam patos, brusilicom i smirglom dosao do golog metala, zastitio temeljnom, stavio novi stiropor 5 cm, miran sam sto se toga tice. Krajem maja idem na godisnji, koji sam spojio s nekih 6 slobodnih dana, sve ukupno 28 dana za uzivanje  :lol: smiley033




















damjan

Lep brodić kolega,svaka čast !  :thumbup:

Pirke vuk s Tise

micko.tegi  :clap2: Баш си се потрудио, и направио леп бродић.  Али мислим да си мало погрешио кад си поставио "линолеум" Јер хоће испод њега да се ухвати мемла-буђ. Поготово што ти је у делу бродића, који користиш као кухињу. Али то је "наутика" игра без престанка. Правио сам три брода, и спремам се за четврти, и увек сам "преправљао" и "дорађивао" већ готове бродове. :cheesy:  smiley194

jovicabor30

 smiley033 lamperija i brodski pod mogu da posluze ali za mene je bolja vodootporna sperploca 6mm za oblaganje plafona i bokova kabine i nadkabine a za patos plastificirana 12mm-15mm., i miran si a i lepse izgleda. Ja kad sam pravio brodic pravio sam rostilj od hrastovih letvi a u njih sarafio sperplocu koju sam natopio lanenim uljem i kad je probila skroz ostavio da sazri 15 dana a onda mazao sa zavrsnim slojem u boju tika i ispalo super. Dao bih ti jedan savet ako hoces da ga uvazis. Nevidim dobro dali imas ozracnike na ceradi,da ti se nestvara kondenzacija iznutra na terasi kad je potpuno zatvoris, to obavezno napravi, jer moze doci do pojava budji na plafonu i bokovima cerade. Nevidim dal imas ugradjen solarni panel i regler, pa gel akumulator, jer na ovom s kiselinom moras s vremena na vreme dolit destilovane vode jer izlapi zbog stalnog punjenja panela i slicne stvari, pitaj , nemoj uciti na svojim greskama, ono sto znam ja cu ti pomoci ako hoces. Brodic ti je  :ok:

micko.tegi

Poštujem svaku kritiku, zamerku, pohvalu i predlog.  smiley033 Brodić sam kupio od mog jako dobrog prijatelja, koji nije mnogo mario za estetiku, pošto je često plovio, verovatno i nije imao vremena da mu posveti, pa sam to ja uradio. Ko što kaže Pirke, igra bez granica, uvek ima nešto da se doradi, uradi, kao kuća. Tu najviše diktiraju finansije, pa radim onako kako one dozvole. Ni ja nisam oduševljen što je lamperija ugrađena, tesko je za održavanje, šmirglanje, ali to je za sada tako, vremenom će i to menjati. Ali nešto što najviše volim kod brodića je taj miris drveta kad uđem, kao da je tek posečeno, uopšte nema onaj neprijatan miris ustajalog. Tenda se otvara sa tri strane, nažalost, nema one zipere, pa da se može otvoriti kao prozor, ali što se toga tiče, nemam problema, pošto je nikad skroz ne zatvorim,  sa zadnje strane ostavim malo razmaknute ćoškove, tako da kiša ne može da uđe. Brodić je dimenzija 7.5m x 2.5 preko svega, 2m u patosu. Od opreme ima plinski frižider, rešo, pumpe za vodu, može da vuče iz reke i iz tanka, hemijski wc, mp3 radio, LCD tv,  solarna ploča 100w, gel akumulator 120A, ležaj 2x2m,rasklopi se u ugaonu, 2 sonara, jedan Lowrance Mark 5x dsi, drugi Garmin 160c fishfinder. Pokreće ga, nažalost, Tomos 18,na daljinske komande, ali to je trenutno rešenje, sledeće godine će biti Honda ili Yamaha 4t 20ks. Eto, toliko od mene  :bye:

pkv-pecaroš

 Od danas je i moj čamac u vodi i stavljen motor. Sutra malo vozikanja da vidim jel sve štima i uz put pogledati mjesta za pecanje. Svaka čast pecanju sa obale ali ja jedva čekam da se ukrcam.

micko.tegi

Danas su zvanično gotovi radovi, tj urađeno je 98% posla, a ostatak se može završiti na vodi. Poigrao sam se bojama, pošto sam hteo da razbijem monotoniju. Bela boja je pojela neke detalje, koje sam želeo da istaknem, npr taj stepenik na gazištu, sad se lepo vidi oblik korita. Motor je danas stigao sa servisa, sutra ga postavljam. Imam i prelepe plavo bele bokobrane, lepo će se uklopiti. Prekosutra brod ide u vodu, konačno sam i to dočekao  :lol:






Teme sličnog naslova (6)